kalexand@phed.auth.gr

Ανάπτυξη και λειτουργία τεχνολογικών εφαρμογών προώθησης του ποδηλατικού τουρισμού στην ΠΚΜ – Go Bike

Ανάπτυξη και λειτουργία τεχνολογικών εφαρμογών προώθησης του ποδηλατικού τουρισμού στην ΠΚΜ – Go Bike

Το εργαστήριο «Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής» του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ (http://sportourmanlab.web.auth.gr/), συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και λειτουργία τεχνολογικών εφαρμογών προώθησης του ποδηλατικού τουρισμού στην ΠΚΜ – Go Bike» (Κωδικός έργου: ΚΜΡ6-0077093), στη Δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2014-2020».

Σκοπός της πράξης είναι η ανάπτυξη και λειτουργία ενός τεχνολογικού συστήματος διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής (app) για έξυπνες συσκευές που θα παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικά με ποδηλατικά μονοπάτια στην περιοχή του Ολύμπου και το περιαστικό δάσος του Σεϊχ Σου στη Θεσσαλονίκη, αξιολογημένα ανάλογα με επίπεδο δυσκολίας και συνοδευόμενα από πληροφορίες που σχετίζονται με περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και υπηρεσίες ποδηλατικού τουρισμού.

Για το σκοπό αυτό το εργαστήριο ΠΜΣ «Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής», σε συνεργασία με το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, θα πραγματοποιήσουν έρευνα, απευθυνόμενοι στους εμπλεκόμενους με ορεινό ποδηλατικό τουρισμό, με σκοπό να προσδιοριστούν σε βάθος τα στοιχεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ελκυστικών ηλεκτρονικών χαρτών, που θα παρέχει το σύστημα της διαδικτυακής πλατφόρμας και της εφαρμογής για έξυπνες συσκευές. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην ευρύτερη περιοχή της ΠΚΜ, καθώς θα συμβάλλει στην προώθηση βιώσιμων μορφών τουρισμού που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, στην αύξηση εσόδων τουριστικού προϊόντος, στην τόνωση της εργασιακής απασχόλησης, στην προσέλκυση νέων κατηγοριών τουριστών και στην ισχυροποίηση της τουριστικής της ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://gobike.gr/

Share: 

Το Εργαστήριο Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στη Διοίκηση Αθλητισμού & Αθλητικών Διοργανώσεων, Αθλητικού & Εναλλακτικού Τουρισμού, Αθλητισμού Αναψυχής, Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού & Πολιτιστικών Διοργανώσεων.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Εργαστήριο Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής (ΔΑΤΑ)

Θέρμη, 57001, ΑΠΘ ΤΕΦΑΑ, Θεσσαλονίκη

2310 991818

kalexand@phed.auth.gr